gietvloeren

PU-Gietvloer

Een Polyurethaan gietvloer is een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Dit kan nagenoeg bij iedere mogelijke ondergrond. Over het algemeen is een PU gietvloer een zachte en warme vloer. Deze gietvloer past perfect in een modern interieur en is uiterst makkelijk te onderhouden. SFEER Vloeren is specialist in het aanleggen van PU gietvloeren.

De voordelen van een Polyurethane vloer

 

  1. Strakke moderne uitstraling
  2. Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken
  3. Geschikt voor vloerverwarming
  4. Werkt brandvertragend
  5. Elastisch, gaat niet scheuren en kan op minder stabiele gronden worden aangebracht.
  6. Geluiddempende werking, indien u niet tevreden bent kan nog een extra dempingslaag worden aangebracht.
  7. Leverbaar in alle RAL kleuren
PU gietvloer

Het verschil tussen een Polyurethane en een Epoxy vloer

Een PU vloer is een zacht en flexibel, waar Epoxy meer hard is met een hoge stootbelasting. Epoxy kan alleen op stabiele, scheurvrije en vormvaste vloeren worden toegepast terwijl polyurethaan ook over minder stabiele ondergronden zoals een houten vloer kan worden aangebracht. Polyurethanen vloeren zijn ontwikkeld voor de esthetische markt en zijn zeer geschikt voor kantoorruimtes, showrooms, musea en woningen. De unieke eigenschappen van Polyurethanen vloeren zijn dat de vloer niet keihard aanvoelt, uitstekend beloopbaar en geluiddempend is. Een groot voordeel van de PU vloer ten opzichte van de epoxy vloer is dat vloerverwarming kan worden toegepast. De keus in uitvoeringen is bij een epoxy vloer echter wel groter.

Een polyurethane gietvloer is momenteel razend populair als designvloer!

Zoals hierboven vermeldt zijn PU gietvloeren dus meer geschikt voor in bijvoorbeeld uw woonkamer of kantoorruimte. U kunt zelf de patronen en afbeeldingen uitkiezen. Het is zelfs mogelijk om uw bedrijfslogo te verwerken in de vloer. Een epoxy gietvloer is geschikt voor in bijvoorbeeld industriële ruimtes. Wat voor soort vloer het best bij u past hangt dus volledig af van de toepassing waarvoor u hem wilt gebruiken.

De aanleg van Polyurethanen vloeren

De aanleg van een PU gietvloer begint met egaliseren van de ondergrond, vervolgens wordt de vloer voorzien van een primerlaag, deze zorgt voor de ultieme hechting van de vloer en zuigt zich vast in de ondergrond. Na deze primerlaag wordt er een schrap laag aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat alle kleine gaatjes en oneffenheden dicht gezet worden. Hierna wordt de daadwerkelijke gietvloer aangebracht. Door de vloer te gieten en het materiaal te bewerken met de spaan ontstaat de unieke look waar de PU gietvloer om bekend staat. Om het werk helemaal perfect af te maken wordt er een laklaag aangebracht, dit is de zogenoemde beschermlaag van uw gietvloer.

Onderhoud van een Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer heeft altijd een bepaalde krasgevoeligheid. Het is ook erg belangrijk dat u zand buiten de deur houd, schuurvorming kan leiden tot lelijke krassen op uw gietvloer. Gebruik bijvoorbeeld een goede inloopmat om zand te voorkomen. 

U kunt krassen het beste op de volgende manier vermijden:

 

  • Reinigen met een stofwisser, een zachte bezem of een stofzuiger met een zachte mond.
  • Nat reinigen kan met een niet agressieve allesreiniger. Gebruik niet teveel zeep of schoonmaakmiddel, omdat u hierdoor een ongewenst vettig zeeplaagje op uw gietvloer kunt krijgen.
  • Gebruik niet (te) heet water, hierdoor ontstaat eerder kalkvorming op de gietvloer. Laat het water ook niet te lang op de gietvloer staan.